Hód díjkiosztó 2024. május 23.

Szeretettel várunk minden díjazottat (1-3. helyezetteket) és minden további BitHÓDítót május 23-án a 2023-as verseny Díjkiosztójára és az előtte szervezett programjainkra.

Helyszín: ELTE IK, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (Duna felőli bejárat, fsz.)

A díjkiosztó előtt 4 foglalkozással és egy akadályversennyel várunk mindenkit idén kissé rendhagyó módon szervezve:

  • az akadályversenyen mindenki részt vehet
  • a foglalkozásokba életkor alapján osztjuk be a jelentkezőket

A regisztrációkat május 5-ig az alábbi űrlapon várjuk.

Akadályverseny: Minden jelentkező kipróbálhatja a bitHÓDítást egy akadályverseny keretein belül – távol a számítógéptől. Gondolkodtató feladatokból készült 10 állomásos akadályverseny, melyen maximum 5 fős csapatok indulhatnak. A csapatok beosztásában segítünk, ne bizonytalanodj el, ha egyedül jössz valamelyik iskolából! 

Foglalkozások:

  1. 🧯Bencével: A tűz ép oly veszélyes lehet, mint amilyen nélkülözhetetlen. A tűzvédelem egyik alapvető eszközei a tűzjelző készülékek. A foglalkozás során egy micro:bit vezérelt tűzjelző készülék elkészítésében vehetsz részt, amellett, hogy megismerkedhetsz a tűz alapvető tulajdonságaival. 
  2. 🏆Noémivel: Minden helyzetben nyertes vagy, ha úgy érzed kihoztad magadból a maximumot és új tapasztalatokkal gazdagodtál. A foglalkozás során Tinkercad környezetben megismerkedhetsz a 3D modellezéssel és a modellek felhasználási lehetőségeivel, emellett pedig a saját virtuális győzelmi kupádat is elkészítheted. 
  3. 🖼️Leventével és Kristóffal: Tudod, hogyan generál képeket a mesterséges intelligencia? Fel tudod ismerni a generált képeket? Ezen a foglalkozáson nem csak hallhatsz a mesterséges intelligenciáról, hanem nyomozhatsz a generált képek után és képeket rajzolhatsz mesterséges intelligenciával.
  4. 🏡Balázzsal: Egy okosház sok összetett feladatot tud elvégezni, automatizálni. Programozd velünk az okosházmodellünket micro:bit eszközzel!

A foglalkozásokra a regisztráció 10kor kezdődik, és kis szünettel 2×45 percben kerülnek megrendezésre. Ezt követően 12:40kor kezdődik a díjkiosztó, ahol támogatóinknak köszönhetően a minden életkori kategória első három helyezettjét oklevéllel és kisebb ajándékkal jutalmazzuk.

Az idei díjkiosztónk támogatói:

Veresi Zoknibolt, akik az – egyenlőre meglepetés – jutalmak sokszínűségét biztosítják.

A Neumann János Számítógéptudományi Társaság – és NTP pályázatunk

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara

Az ELTE IK által elnyert STEMPont pályázata, melynek megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatja (NTP-STEM-23-0016)