Nemzetközi műhelykonferencia

Tisztelt Pedagógusok!

2019. május 13-17. között Magyarország rendezi meg a 15. Nemzetközi Bebras Műhelykonferenciát, melynek első napjára kiemelten tanároknak szóló érdekességeket szervezünk.

Ha érdekli az informatikai gondolkodás, annak oktatása és fejlesztése, Önt is szeretettel várjuk!

Az informatikai gondolkodás (computational thinking) sokrétűsége és fontossága napjainkban kiemelt szerepet kapott. A nemzetközi Bebras kezdeményezés magyar megvalósulásának, az e-hódnak (http://e-hod.elte.hu/) már 2011 óta figyelemmel kísérhetik a tevékenységét. Idén (2019. májusában) mi nyertük el a Nemzetközi Műhelykonferencia szervezésének a jogát.

A konferencia nyitó napját kimondottan tanároknak és újonnan csatlakozóknak dedikáljuk. A műhelykonferencia nyelve: angol.

Miért jó számomra a részvétel?

  • Több érdekes előadást hallgathatok meg az informatikai gondolkodásról.
  • Mélyebben megismerhetem az informatikai gondolkodás oktatásával kapcsolatos “unplugged” Bebras kezdeményezést.
  • Az elméleti fogalmakon túlmutató, gyakorlatias oldalát ismerhetem meg az informatikai gondolkodásnak, résztémaköreinek és felhasználhatóságának.
  • Kipróbálhatom, milyen egy elkötelezett és lelkes nemzetközi csoportban dolgozni.
  • Megismerhetek és kapcsolatot alakíthatok ki más tanárokkal, oktatókkal és kutatókkal.

Az elkövetkezendő héten megnyílik a tanárok számára kedvezményes regisztráció lehetősége a http://bebras2019.hu/ weboldalon.

Hamarosan egy pályázatot is kiírunk, mely a regisztrációs költségeket akár csak az első napra (100 Euro), akár a teljes műhelykonferenciára (190 Euro+szállás) lehet majd pályázni.

További információk: Pluhár Zsuzsa, pluharzs<at>inf.elte.hu vagy info<at>e-hod.elte.hu e-mail címeken.